Notícies i comunicats

23/01/2018

Arriba l'11a edició del Festival d'Art Independent Pepe Sales

Aquest any l'homenatjada serà l'escriptora mexicana Elena Garro.

Comença l’any, i, com ja és tradició, ve acompanyat d’una nova edició del Festival d’Art Independent Pepe Sales. Més concretament, estem parlant de l’onzena edició de la proposta cultural, que enguany es basa en la figura de l’enigmàtica escriptora mexicana del segle passat Elena Garro. Així mateix, el festival aprofita per denunciar la discriminació femenina que encara sacseja un país tan ric culturalment com és Mèxic.

 

Tal com ha dit el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, “el Festival d’Art Independent Pepe Sales és un festival de referència per la gran inquietud que transmet, i des de l’administració hem de mirar de no posar-hi cap tipus de grapes. Encara més si tenim en compte que temàtiques com la discriminació femenina, un problema tan present a la nostra societat actualment, ens ateny directament”.

 

Els diferents actes i representacions, que van des del teatre a l’exposició d’arts plàstiques, passant pel cinema, es realitzaran del 26 de gener al 7 de febrer. Els equipaments escollits són el Centre Cultural La Mercè, el restaurant La Penyora i el Cinema Truffaut. S’hi podrà trobar varietat d’activitats, com per exemple el llargmetratge Las elegidas, de David de Pablos, que és “un retrat naturalista de les dones a Mèxic”; la conferència “El día que fuimos Elena Garro”, a càrrec de Juan Pablo Villalobos; o la interpretació de l’obra de Garro a través de diverses arts escèniques en directe, com la música, la dansa o el teatre.

 

En paraules de la codirectora del festival, Consol Ribas, “l’Elena Garro tenia massa talent. Per poder entendre la seva obra, se l’ha de llegir”.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)