Notícies i comunicats

24/01/2017

Es presenta la cinquena edició d'"El Rodamón", amb 15 tallers de mobilitat internacional

L'activitat, que comença demà, té com a objectiu informar les persones joves interessades a viure una experiència a l'estranger per treballar, estudiar, fer voluntariat i millorar els seus idiomes.

Després de l’èxit de les anteriors edicions, el nou cicle d’”El Rodamón” se celebrarà des de demà i fins al 2 de juny a L’Estació Espai Jove. Les sessions, organitzades per l’Ajuntament de Girona, que seran gratuïtes i amb inscripció prèvia a www.girona.cat/estacio, aniran a càrrec de diferents conferenciants experts en el tema i, en molts casos, de serveis, agències o entitats del propi país. En algunes de les xerrades informatives també hi participaran joves gironins que han viscut o viuen a l'estranger i que explicaran la seva experiència en primera persona. 

El cicle s’estructura en tres àmbits: un de tallers més bàsics amb sessions més genèriques per conèixer les diferents opcions per marxar a l’estranger, i també sessions de CV i carta de presentació o dinàmiques per preparar entrevistes de feina en anglès i francès. El segon àmbit se centra en els monogràfics per països, concretament sobre les opcions que hi ha per marxar als EUA, Austràlia, Canadà i Irlanda. 

Finalment també hi haurà un tercer àmbit de tallers especialitzats, on es descobriran alternatives per marxar a l’estranger vinculats a activitat solidàries, monogràfics de viatge o fins i tot una de les novetats d’aquesta nova edició, una sessió on s’explicaran les diferents vies i recursos que existeixen per a joves menors d’edat que també volen fer una estada a l’estranger. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)