Notícies i comunicats

30/01/2017

Un acte amb 1.600 nens i nenes al parc del Migdia clou la campanya del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau 2017

Enguany s'ha treballat als centres educatius al voltant del tema "Periodistes per la pau".

Més de 1.600 nens i nenes procedents de deu centres educatius de Girona han participat aquest matí al parc del Migdia en l’acte de cloenda de la campanya del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau 2017, amb la qual s’ha treballat aquest curs a les escoles de la ciutat al voltant del tema “Periodistes per la pau”.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat a la jornada i s’ha adreçat als nens i nenes que hi havia al parc. “Estic molt orgullosa de tots i cadascun de vosaltres perquè heu fet molta feina per Girona. Sempre, a partir d’ara, hi ha d’haver pau al vostre voltant. Practiqueu el diàleg i discutiu poc. La pau ha de ser el més important a la vostra vida”, ha manifestat l’alcaldessa. A més de Madrenas, també han participat a l’acte el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, Manel Vila, i el president de la Coordinadora d’ONG Solidàries, Pau Lanao, i hi han assistit la regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat, Sílvia Paneque; el regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat, Eduard Berloso, i el regidor de Cooperació, Cristóbal Sànchez, entre d’altres.

 

L’acte ha comptat amb la lectura d’un manifest per la pau per part d’un grup de deu alumnes procedents de les escoles participats en la campanya: Àgora, Eiximenis, Migdia, FEDAC Sant Narcís, Santa Eugènia, Marta Mata, Verd, Dr. Masmitjà, Maristes i Carme Auguet. Tot seguit, i per tancar la jornada, ha tingut lloc un espectacle musical, a càrrec de Roger Canals, en el qual s’ha interpretat la cançó “El món seria més feliç”.

 

Al llarg del mes de gener les escoles participants han treballat la cultura de la pau, els drets humans i els seus valors, a través de la informació d’actualitat i mitjançant l’elaboració d’articles per l’anomenat Diari de la Pau, falques radiofòniques i càpsules televisives. Aquesta activitat que ha comptat amb el suport de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

L’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Figueres i la Coordinadora d’ONG Solidàries han organitzat la campanya aquest any. A més de les escoles de Girona i escoles de Figueres, hi han participat també l’Institut Montilivi i l’Institut Vallvera de Salt i alumnes del PFI-PTT de Girona.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)