Notícies i comunicats

09/02/2017

El Quartet Gerhard presenta diumenge el seu disc, ‘Portrait', Premi de la Crítica al millor cd de clàssica, a l'Auditori de Girona

El disc, editat pel nou segell discogràfic de música clàssica SEED, acaba de ser guardonat amb el Premi de la Crítica al millor cd de clàssica del grup Enderrock/440 Clàssica.

L’Auditori de Girona acull el proper diumenge 12 de febrer a les 7 de la tarda el concert del Quartet Gerhard, coincidint amb la inauguració de la 10a temporada de cambra d’Ibercamera. Guanyador de nombrosos concursos de cambra nacionals i internacionals, el Quartet Gerhard representa un dels quartets més consolidats del país i amb més projecció internacional.

El quartet interpretarà el repertori del seu cd, ‘Portrait’, editat pel segell discogràfic de música clàssica SEED i que acaba de ser guardonat amb el Premi de la Crítica al millor disc de Música Clàssica del 2016 pel grup Enderrock i 440 Clàssica. El disc es podrà

El quartet interpretarà obres cabdals del repertori contemporani; de Gerhard, compositor que dóna nom al Quartet i que és programat per primera vegada al cicle de Cambra, així com el Quartet en fa major de Ravel. L’última obra de la vetllada serà la suite Lírica, on Alban Berg, hi desplegà la tècnica compositiva del dodecafonisme.
 

Sobre el Quartet Gerhard

Considerat un dels joves quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com a un dels majors valors humans.

Guanyadors dels concursos de música de cambra ‘El Primer Palau’ de Barcelona, Premi 25 anys de Catalunya Música i Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, el Quartet Gerhard va obtenir el premi de Joventuts Musicals d’Alemanya en el Campus Internacional de Música de Weikersheim (The most convincing newcomer ensemble).

Finalitzats els seus estudis a Basilea amb Rainer Schmidt (Hagen Quartet), continuen perfeccionant-se sota la tutela d’Eberhard Feltz, a Berlín. Han treballat amb mestres de prestigi reconegut com Ferenc Rados, András Keller, Gerhard Schulz, Valentin Erben, Heime Müller, Oliver Wille i András Schiff.

El Quartet Gerhard ha participat amb gran èxit en esdeveniments com la temporada de música de cambra Stadt-Casino de Basilea, el festival de quartets de corda de Bordeus, el Mozartfest de Würzburg, el festival de Wissembourg a França, les temporades estables de cambra de L’Auditori de Barcelona i del Palau de la Música Catalana i els festivals de Torroella de Montgrí, Pau Casals del Vendrell i festival de Música y Danza de Granada, entre altres.

Cal destacar les seves recents actuacions al festival de Música de Davos (Suïssa), en tant que residents, i a la Schubertíada de Vilabertran. Aquest 2016 han estat convidats als festivals d'Aix-enProvence, Verbier (Suïssa) i Orlando (Holanda), i preparen l’enregistrament del seu segon disc, amb obres de Mendelssohn, Ravel i Gerhard.

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Radio Nacional de España) i la SWR2 (Alemanya), entre altres.

El Quartet Gerhard el formen:
LLUÍS CASTÁN COCHS // violí
JUDIT BARDOLET VILARÓ // violí
MIQUEL JORDÀ SAÚN // viola
JESÚS MIRALLES ROGER // violoncel


Sobre SEED

Recollint l’experiència exercida durant anys en l’àmbit de la producció, la comunicació i el management d’artistes de perfil divers, neix SEED amb la voluntat de plantejar un seguiment integral dels seus artistes, un autèntic acompanyament a la tasca que desenvolupen.

SEED és una iniciativa empresarial de caràcter singular que aposta pel treball desplegat en estreta col·laboració amb els seus músics, fet que explica el perquè de la creació d’un segell discogràfic propi, no subjecte als requeriments del mercat actual i amb voluntat d’apostar per una distribució internacional que sintonitzi amb el perfil dels seus artistes –tots amb una marcada activitat concertística fora de Catalunya. El segell surt ja amb distribució a Suïssa a través de Musikontakt.

SEED compta amb el lideratge dels seus promotors encapçalats per Rut Martínez, directora de l’agència, periodista i gestora cultural. Ha treballat també en el camp de les Relacions Públiques -per a empreses públiques i privades- i s’ha especialitzat en la comunicació estratègica de projectes culturals, principalment vinculats al sector musical.

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)