Notícies i comunicats

16/02/2017

Girona comptarà a partir del març amb el dispositiu Ronda Girona per facilitar la mobilitat a la ciutat

Abertis ha presentat avui aquest nou sistema, que permetrà als vehicles entrar i sortir dels peatges de Fornells de la Selva, Girona Sud, Girona Oest, Girona Nord i Vilademuls amb gratuïtat i sense haver-se d'aturar.

Els gironins i les gironines que utilitzen habitualment l’autopista per desplaçar-se en cotxe fins a Salt, Fornells de la Selva o Sarrià de Ter podran gaudir, a partir del març, del nou dispositiu Ronda Girona. La companyia Abertis ha presentat avui aquest nou sistema que possibilitarà als vehicles entrar i sortir dels peatges de Fornells de la Selva, Girona Sud, Girona Oest, Girona Nord i Vilademuls sens haver-se d’aturar i de manera totalment gratuïta. A partir del dia 6 de març es posarà en funcionament i es podrà recollir a l’Oficina d’Atenció i Informació Ciutadana de l’Ajuntament de Girona, als altres consistori participants i als peatges de Girona Nord i Girona Sud. 

Ronda Girona es podrà instal·lar als vehicles lleugers, excepte a les motocicletes. Per al seu correcte funcionament, caldrà que el dispositiu s’enganxi a l’interior del vidre davanter, just darrere del mirall retrovisor. Quan el vehicle equipat amb Ronda Girona passi per la via de peatge indicada amb el senyal de RondaGi una antena en detectarà la presència i s’obrirà directament la barrera permetent el pas del cotxe. Les persones que ja disposin del sistema de telepeatge ViaT no necessitaran aquest dispositiu. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat a la presentació aquest matí, acompanyada del regidor d’Urbanisme, Mobilitat, Activitats i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. “El d’avui és un acte claríssim d’àrea urbana i és un moment de celebrar una feliç notícia, que és que aquesta xarxa social i econòmica estigui més unida i sigui més propera”, ha expressat Madrenas, que ha afegit que “aquesta prova pilot és una mostra clara que aquest és un territori atractiu, ja que és un territori aglutinador, actiu i dinamitzador en sentit econòmic i social”. 

També han intervingut a l’acte l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent; l’alcalde de Fornells de la Selva, Narcís Boschdemont; la regidora de Sant Julià de Ramis Cristina Bosch, en representació de l’alcalde Marc Puigtió; l’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés; la sotsdirectora general d’Autopistas, Anna Bonet, i el director de la xarxa AP7 Nord i AP2 d’Autopistas, Miquel Camacho. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)