Notícies i comunicats

21/02/2017

Les biblioteques públiques de Girona permeten l'accés digital a més de 5.000 diaris i revistes de tot el món

La implantació de la plataforma en línia Pressreader permet als usuaris consultar les publicacions gratuïtament i durant tot el 2017.

L’accés digital a més de 5.000 diaris i revistes de tot el món ja es possible a les biblioteques pública de la ciutat de Girona gràcies a la implantació de la plataforma en línia Pressreader. Aquesta eina digital, impulsada per la Diputació de Girona, permet als usuaris de les biblioteques gironines consultar els continguts de forma gratuïta i durant tot aquest any 2017.

 

L’accés a les publicacions es fa mitjançant IP, i per entrar-hi només és necessari connectar-se a la sessió del Wi-Fi de la biblioteca, registrar-s’hi i teclejar en un navegador https://www.pressreader.com. Si s’hi accedeix des de la tauleta o el telèfon intel·ligent, cal descarregar-se l’aplicació, compatible amb qualsevol dispositiu i sistema operatiu.

 

Un cop dins la plataforma, es té a l’abast 5.000 publicacions d’arreu i múltiples avantatges, com ara l’accés durant 90 dies a l’hemeroteca de revistes i diaris o l’accés remot durant set dies a través dels dispositius personals dels usuaris. El recurs permet també la localització de les biblioteques més properes i l’ús d’eines per compartir, traduir, escoltar o imprimir, entre altres.

 

L’accés remot durant set dies significa que l’usuari no només podrà accedir als continguts de Pressreader mentre sigui a la biblioteca, sinó que l’enllaç es mantindrà a la memòria del seu ordinador portàtil, tauleta o telèfon intel·ligent perquè pugui accedir-hi des de qualsevol lloc durant els set dies posteriors a la darrera connexió a la biblioteca.

 

La implantació de Pressreader a les biblioteques gironines del Sistema de Lectura Pública és una prova pilot que abasta 31 biblioteques de la demarcació de Girona, entre les quals hi ha les biblioteques municipals de la ciutat de Girona.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)