Notícies i comunicats

16/02/2017

Agnès & The Pèpits, Ilych & Co, Liar Desire, Person Person, Roko Banana, Koalanú i The Cuit's, seleccionats pel jurat per actuar a "Strena't a l'INTRO"

SHOTTA FAMILY, guanyadors de la votació popular, a la que han participat prop de 4.500 persones

Un total de 8 bandes participaran a “Strena’t a l’INTRO”, la primera fase del Concurs de Música Emergent de Girona INTRO 2017, que tindrà lloc en escenaris del Festival Strenes els dies 7 i 28 d'abril. Les bandes que participaran són AGNÈS & THE PÈPITS, ILYCH & CO, LIAR DESIRE, PERSON PERSON, ROKO BANANA, KOALANÚ i THE CUIT’S, que han estat escollides pel jurat i SHOTTA FAMILY, guanyadors de la votació popular. En aquesta fase, s'escolliran 4 bandes per passar a la següent, que tindrà lloc a La Mirona els mesos de setembre i octubre.

Un total de 35 bandes gironines va ser admeses al procés de selecció. El jurat estava format pels músics Xebi SF, Carla Aguilar (Blackiss, La Banda del Surdo); la fotògrafa Xènia Gasull; els periodistes Pau Planas i Rocío Rodríguez (Revista La Tornada); i l’activista musical, Cristina Valverde (Orella Activa, Territori Underground). Al llarg de totes les fases el jurat anirà canviant i incorporant professionals de l’àmbit de la música.

En aquesta edició, el concurs ha tornat a obrir la possibilitat al públic de votar online amb un gran èxit de participació, un total de 4.447 persones van votar a través de l’aplicació creada pel concurs dins la plataforma Easypromos. En total Shotta Family va aconseguir 851 vots, seguit de molt de prop de la banda de Porqueres Nunca Mais Band, amb 827.

Durant la primera fase i amb la voluntat de ser una plataforma i una eina d’informació per als grups emergents, l’INTRO ha organitzat, conjuntament amb l’Espai Marfà, tallers gratuïts adreçats a bandes novells.

Instagram per a bandes i músics, a càrrec de l'instagramer Manel Subirats, que tindrà lloc el 28 de març (19.00h).

Com es mou la música en l'era digital, a càrrec de Marc Isern, de l’agència Vibra Comunicació, que tindrà llocel 5 d’abril (18.30h).


El Concurs INTRO és una bona oportunitat per a grups novells, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)