Notícies i comunicats

17/02/2017

El Palau de Congressos acull avui el projecte educatiu #avuixdemà

L'acte presentarà els 24 reptes que volen afrontar les escoles FEDAC per a l'educació del S. XXI.

Aquesta tarda tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona l’acte de presentació del projecte educatiu #avuixdemà organitzat per la fundació FEDAC (Federació Educativa Dominiques Anunciata Pare Coll), en el qual es presentaran els 24 reptes que volen afrontar les escoles FEDAC per a l’educació del S. XXI.

 

La fundació, que agrupa un total de 24 escoles, va recollir aquests 24 reptes sorgits de les idees de les escoles i els va dividir en quatre grans blocs: caràcter, comunitat, educació i entorn. Aquesta compilació de dades ha quedat escrita en un quadern que s’entregarà avui a tots els participants en el congrés. La jornada de Girona és la tercera de sis actes i properament se’n celebraran tres més, un a Manresa, un altre a Lleida i finalment la clausura, que tindrà lloc a Barcelona.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar la importància que Girona aculli aquest acte que “és una crida a la participació generalitzada, per la confecció d’un futur educatiu de qualitat i d’acord amb les necessitats actuals, i que vol oferir un concepte innovador de l’educació”.

 

L’acte d’aquesta tarda començarà amb la presentació del projecte “Cal ser radical #avuixdemà” a càrrec de l’equip d’educadors FEDAC i seguidament s’iniciarà el debat “Eduquem #avuixdemà” amb intervencions de professionals com Roser Batlle, pedagoga i emprenedora social especialitzada en aprenentatge-servei; Joan Manuel del Pozo, professor de Filosofia de la Universitat de Girona; Marc Sanz, cap de Google per a l'Educació del sud d'Europa i països de parla alemanya; Rosa Maria Baró, directora pedagògica i cap d'estudis d'ESO de FEDAC-Castellar, i Julio Andreu, psicòleg i psicopedagog, cap de l'àrea educativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, entre d’altres.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)