Notícies i comunicats

24/02/2017

Emprèn a la brava: errors a l'hora d'emprendre

Primera trobada informal al voltant de l'emprenedoria organitzada per la Càtedra de Joves Emprenedors de la UdG.

El passat 23 de febrer es va celebrar la primera edició d’Emprèn a la brava, un punt de trobada informal per debatre sobre temes d’interès per a persones emprenedores. En aquesta primera sessió, el tema central va ser els errors a l’hora d’emprendre.

L’acte, organitzat i dinamitzat per la Càtedra de Joves Emprenedors de la Universitat de Girona, i al qual va assistir Girona Emprèn, va acollir gaire bé a una trentena de persones, les quals van poder compartir les seves experiències i inquietuds emprenedores.

El grup de participants, format per estudiants, emprenedors i professors, van poder debatre sobre que és allò que s’ha d’evitar a l’hora d’emprendre. Errors com no tenir en compte el pla econòmic, no saber què vol el mercat, i si realment es comprarà el producte que es fa, van ser les línies de debat generals de la trobada.

Per saber si el negoci és viable, es va donar molta importància a saber què volen els clients, quant pagaran i qui ho comprarà. També es va parlar sobre el mètode Lean Startup, pel qual s’emprèn a base d’aprenentatge amb la finalitat d’evitar molts errors que es donen per falta de coneixement del mercat.

Una primera trobada que donarà lloc a properes sessions al llarg d’aquest any, on persones emprenedores podran debatre sobre diferents qüestions amb les que es troben en el seu dia a dia i que, en alguns casos, esdevenen grans reptes per a desenvolupar el seu negoci.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)