Notícies i comunicats

24/02/2017

El Museu del Cinema projectarà vint curtmetratges d'alumnes de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals

La mostra "Pantalla Oberta" es podrà veure des d'avui fins al 28 de maig.

Font: Ajuntament de Girona

El Museu del Cinema de Girona acollirà fins al 28 de maig el projecte “Pantalla Oberta”, una mostra de projecció continuada de vint dels curtmetratges més destacats realitzats per alumnes sorgits de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el director de l’ESCAC, Sergi Casamitjana, i el director del Museu del Cinema, Jordi Pons, han presentat la nova exposició temporal aquest matí. 

El projecte engloba treballs d’entre 10 i 20 minuts de durada i s’estructura en tres programes diferents, tots ells del període 1999-2016. Cada programa correspon a un mes de projeccions: febrer-març, abril i maig, respectivament. El primer programa comença avui mateix i s’allargarà fins al 31 de març. Constarà de sis projeccions. El segon serà de l’1 al 30 d’abril i tindrà set projeccions, les mateixes que l’últim programa, que tindrà lloc de l’1 al 28 de maig. 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, s’ha mostrat satisfet amb la col·laboració entre el Museu del Cinema i l’ESCAC, un fet que s’evidencia en “la unió de la formació, creació i exhibició en un mateix patró simbòlic per tal de potenciar el talent cinematogràfic”. 

Durant la presentació, s’ha projectat el curtmetratge Mis vacaciones, del director José Antonio Bayona, un dels cineastes sorgits de l’ESCAC i que ha estat premiat amb diversos guardons Gaudí i Goya arran del seu últim film, Un monstre em ve a veure. El director de l’escola cinematogràfica, Sergi Casamitjana, ha destacat el valor del gènere del curtmetratge, ja que és el “vehicle necessari per fer arribar el cinema a tothom”.

Un dels principals objectius d’aquesta mostra, tal com ha manifestat el director del Museu del Cinema, Jordi Pons, és “homenatjar la gran tasca de l’ESCAC, com a referent de formació de cineastes amb un mètode d’aprenentatge innovador i molt pràctic”. 

L’ESCAC és un centre de formació de referència en el món del cinema i de l’audiovisual on es formen professionals que participen en diferents funcions dins de la indústria del cinema. En els seus anys d’història, l'escola ha estat una captadora de talent i alhora, a través de les seves productores -Escándalo Films i ESCAC Films-, ha promogut la producció de treballs amb gran recorregut internacional, tant en format llargmetratge com curtmetratge. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)