Notícies i comunicats

28/02/2017

Una quarantena d'autors conversaran sobre "Escriure el passat" en la quarta edició del Festival MOT

Girona i Olot acullen una nova edició del festival, que tindrà lloc del 23 de març a l'1 d'abril. El +MOT, amb una programació prèvia al festival, és la principal novetat d'enguany.

Font: Ajuntament de Girona

Aquest matí el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la directora del Festival MOT, Glòria Granell, i la comissària del Festival, Mita Casacuberta, han presentat la programació del festival MOT, que tindrà lloc del 23 al 25 de març a Olot i del 30 de març a l’1 d’abril a Girona. L’edició d’enguany, sota el títol “Escriure el passat”, se centrarà en explorar els usos del passat en la literatura contemporània, a través de múltiples punts de vista i diversos gèneres literaris, des de la novel·la històrica fins a la biografia, i comptarà amb la participació d’una quarantena d’autors nacionals, estatals i internacionals. 

Una de les novetats de l’edició d’aquest any és la creació del +MOT, una programació prèvia al festival que busca generar expectació entre el públic lector i convidar-lo a reflexionar sobre el tema que es tractarà més extensament durant els dies que es perllonga el festival. El +MOT, al qual se sumaran entitats i equipaments culturals de les dues ciutats, es durà a terme entre el 6 i el 18 de març i permetrà arribar a públics nous i fomentar la diversitat de mirades sobre el tema de l’edició. 

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Carles Ribas, ha manifestat “la importància que té per l’Ajuntament de Girona la promoció i difusió de la cultura, ja que juga un paper fonamental en la construcció de la societat”, alhora que ha posat de relleu el fet que dues ciutats estiguin unides per un mateix projecte, i “que hagin apostat pel binomi excel·lència i proximitat”. 

L’edició 2017 del festival proposa més d’una quinzena de converses gratuïtes, organitzades majoritàriament en diàlegs a dues bandes i sota temàtiques tan variades com Orient-Occident, les nissagues, les marques del temps, o la Guerra Civil, i cinc espectacles literaris i teatrals. Com en les dues últimes edicions, les seus principals del festival seran la Biblioteca Carles Rahola de Girona i la sala La Carbonera d’Olot. Integren el programa d’aquesta quarta edició una llarga llista d’autors reconeguts, vuit dels quals vénen del panorama internacional, sis de l’àmbit estatal i una vintena de terres catalanes, entre els quals destaquen personalitats com Francesc Serés, Albert Sánchez Piñol, Ramon Solsona o Gemma Ruiz. 

Altres novetats d’aquest any són l’obertura del bar de la Biblioteca Carles Rahola, durant el vespre, per propiciar un intercanvi d’impressions després de les sessions; el trasllat del ver-MOT de Girona, que es mou del Barri Vell a la plaça de l’Assumpció; el servei especial d’autobusos que unirà Girona i Olot durant els dies del festival, i la introducció de la interpretació en llengua de signes. 

El MOT és una iniciativa conjunta entre els consistoris de Girona i Olot i compta amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració del Banc de Sabadell, entre moltes altres entitats. En la línia de sumar esforços per enriquir el festival, cal destacar que el 2017 s’ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut d’Estudis Baleàrics que ha permès que dos autors de les Illes Balears participin al MOT 2017.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)