Notícies i comunicats

01/03/2017

Un cartell de luxe a la gala del Premis Enderrock 2017 – XIX Premis de la Música Catalana

L'Auditori de Girona serà el nou escenari de la celebració, que tindrà lloc el proper 9 de març.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i el director artístic de la gala d’aquest any, Josep Maria Mestres, han presentat aquest matí els detalls de la propera gala dels Premis Enderrock, que se celebrarà de nou a la ciutat el proper 9 de març. En aquesta ocasió, la seu de l’acte de lliurament dels Premis de la Música Catalana serà l’Auditori de Girona. 

“Per Girona és un honor tornar a acollir aquesta gala que acosta la música a tota la gent de la ciutat i que a més ens dóna la possibilitat de ‘tocar’ el talent dels músics del territori”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, alhora que ha volgut recordar que “l’Ajuntament de Girona ha renovat el conveni amb Enderrock per tres anys més i per tant es compromet amb un esdeveniment que és un referent musical de país”. 

Tal com ha explicat Lluís Gendrau, aquest 2017 en el marc de la gala es farà un reconeixement a la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet, pels seus 50 anys de música i escenaris, i al barceloní Gay Mercader, per ser considerat un dels promotors europeus més influents i un personatge imprescindible per entendre la història musical del país. Bonet rebrà el Premi Enderrock a la Trajectòria i Mercader el Premi Enderrock Estrella. Aquests dos guardons se sumen al premi Enderrock d’Honor, que es va fer públic dies enrere i que serà per al pianista Francesc Burrull. 

El duet format pels vallesans Gertrudis i l’andalusa Chambao; Joan Miquel Oliver, que estrenarà un dels temes del nou disc que presentarà oficialment al festival Strenes de Girona; el vallesà Miqui Puig, que interpretarà el tema en català “Vos trobava a faltar”, inclòs en el seu últim disc Escuela de capataces; Els Amics de les Arts; Blaumut; Hora de Joglar, i Sisa, seran els set artistes del cartell d’actuacions de la gala. A més d’aquest repartiment, la revista Enderrock es reserva encara la sorpresa de l’actuació d’obertura. La gala d’aquest any serà presentada pels humoristes Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, que ja han conduït l’acte en les últimes edicions, i, com a novetat, enguany s’hi incorporarà també l’actriu Ivana Miño. 

Malgrat que la gala dels Premis Enderrock se celebri el 9 de març, dies abans ja es començarà a estendre l’esperit dels premis a tota la ciutat. Les biblioteques de Girona acolliran un cicle de concerts amb una desena d’actuacions de músics gironins emergents del 2 al 4 de març. El cicle de recitals de petit format “té com a objectiu escampar la música als barris de Girona perquè la ciutat visqui de ple la celebració de la gala”, tal com ha remarcat l’alcaldessa. 

Per segon any consecutiu l’Espai Marfà, amb la col·laboració de l’Escola de Música Avançada i So de Girona (EUMES), acollirà la Viquimarató Musical, que es farà el dissabte 4 de març de 10 h a 14h. L’objectiu d’aquest acte és de crear i complementar articles de la Viquipèdia de l’àmbit musical català. La redacció de l’Enderrock col·laborarà activament a la viquitrobada proporcionant tota la informació necessària als participants a través dels continguts d’Enderrock.cat i els números de la revista en paper. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)