Notícies i comunicats

03/03/2017

Més de 30 concerts i activitats en la tercera edició del Festivalot

El festival de música familiar tindrà lloc a diferents escenaris de Girona els dies 27 i 28 de maig

El Festival de Música en Família de Girona, Festivalot, convertirà la ciutat en la capital de les famílies els propers dies 27 i 28 de maig. El festival oferirà més de 30 activitats relacionades amb la música i pensades perquè tant petits com grans en puguin gaudir. El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas; la directora del festival, Rita Peré, i el component del grup Els Amics de les Arts Joan Enric Barceló, han sigut els encarregats de presentar la programació del festival aquest matí. 

El Teatre Municipal i l’auditori de La Mercè es mantenen com a escenaris dels concerts de pagament i, juntament amb el Saló de Descans del Teatre Municipal, acolliran els concerts d’Els Amics de les Arts –impulsors del projecte-, Dàmaris Gelabert, Gossos, HITS, Mainasons, Beth i el Quartet Mèlt. L’escenari gratuït principal estarà emplaçat a la plaça del Pallol i comptarà amb una quinzena de concerts entre les quals hi haurà El Pot Petit, Animal o Heavy per Xics. Al punt de trobada de la Rambla hi haurà de nou l’escenari dedicat a les escoles de música. El cinema Truffaut, que oferirà diferents activitats i projeccions de curts d’animació gratuïtes el diumenge 28 de maig, s’incorpora a la programació d’aquest any. 

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha volgut manifestar que el festival és “l’eclosió d’un treball de l’equip de govern en l’àmbit concret de la cultura i és una aposta clara d’una ciutat que vol ser referent a nivell musical”. La diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, per la seva banda, ha destacat que el Festivalot “és un esdeveniment perquè tota la comarca en gaudeixi i que enriqueix la ciutat des d’un punt de vista cultural”. 

El festival repetirà l’acció de cada any d’editar un CD solidari amb un recull de cançons dels artistes programats. Tots els beneficis recollits es destinaran a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalanya – Casa dels Xuklis. 

El Festivalot va néixer a Girona el 2015 amb l’objectiu de ser un festival de referència per a petits i grans. Diferents empreses, entitats i equipaments de Girona col·laboren amb el festival per tal de complementar el programa amb avantatges i serveis que tenen l’objectiu de millorar l’estada de les famílies, com ara zones de jocs o activitats paral·leles, amb visites guiades i portes obertes. 

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a través del web www.festivalot.cat
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)