Notícies i comunicats

08/07/2016

La campanya "Mulla't per l'esclerosi múltiple" torna a Girona aquest diumenge

La piscina municipal de la Devesa serà de nou l'escenari central de l'acció solidària organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple.

Girona tornarà a acollir diumenge la jornada dedicada a la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, que organitza cada any la Fundació Esclerosi Múltiple per sensibilitzar la població al voltant d’aquesta malaltia. L’Ajuntament es bolcarà un any més en aquesta iniciativa solidària ubicant els dos punts informatius de la campanya a la piscina municipal de la Devesa –que serà l’escenari central de al jornada- i la piscina de Santa Eugènia – Can Gibert del Pla –que acollirà un espai informatiu de les 9 a les 14 h. Les dues piscines gironines se sumen d’aquesta manera a les més de 600 piscines de tot Catalunya que participaran a la campanya el proper 10 de juliol.

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha insistit que aquesta iniciativa solidària “sempre tindrà els compromís de l’Ajuntament, ja que li toca estar al costat d’iniciatives com aquesta que donen suport a projectes que ajuden els ciutadans a conviure”, alhora que ha animat els gironins a “fer pinya per aquesta causa”.

A la presentació també hi ha assistit el coordinador de la Unitat de Neuroimmunologia de l’Hospital Universitari Josep Trueta i professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, Lluís Ramió; la cap de comunicació i sensibilització de la Fundació Esclerosi Múltiple, Núria Fusté, que ha volgut destacar que aquest any la recaptació anirà destinada a un programa d’inserció laboral per a joves de menys de 35 anys afectats per esclerosi múltiple i a altres iniciatives adreçades a la població jove afectada per a aqueta malaltia. La coordinadora de les campanyes de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria José Muñoz, també ha sigut present a la presentació.

La campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, que s’ha convertit en un dels actes de solidaritat més importants de Catalunya, compta amb la col·laboració de més de 1.000 voluntaris, i consisteix a convidar la ciutadania a nedar en solidaritat amb les persones afectades d’esclerosi múltiple i a comptabilitzar els metres nedats mitjançant un registre de participants. Paral·lelament, i sempre de forma opcional, es demana que es faci una aportació econòmica per contribuir a la lluita contra aquesta malaltia que afecta principalment gent jove i que es calcula que pateixen unes 7.000 persones a Catalunya.

 

La imatge de la jornada aquest any ha estat dissenyada per La Casa de Carlota. Es tracta d'un estudi de disseny en el qual treballen joves estudiants d’escoles de disseny i creatius amb síndrome de Down i autisme que han volgut sumar el seu talent a la lluita contra l’esclerosi múltiple. L’any passat, més de 74.000 persones van participar activament en la campanya, als diferents punts a on s’organitzen activitats.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)