Notícies i comunicats

30/08/2016

Comencen les obres de la passera del riu Onyar a Girona Est

Es preveu que les actuacions finalitzin la tercera setmana d'octubre.

Font: Ajuntament de Girona

La setmana passada van començar les obres de la passera del riu Onyar a l’alçada de l’escola Sagrada Família, a la zona de Girona Est. Es preveu que les actuacions s’allarguin dos mesos i acabin al voltant de la tercera setmana d’octubre. 

Les obres consistiran en la demolició d’un petit pas existent ara per comunicar les dues ribes del riu i en la construcció d’un gual de 2 metres d’amplada, més aixecat respecte l’aigua que el pas actual, i que sigui al màxim permeable possible al pas de l’aigua. La major capacitat hidràulica juntament amb la major alçada, faran que el nou gual quedi fora d'ús menys dies a l'any que el pas actual. 

Fins ara en aquest punt hi havia un petit gual inundable que unia les dues ribes del riu i que era molt utilitzat pels veïns de la zona, ja que comunicava els barris de Vila-roja, Mas Ramada i Font de la Pólvora amb el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i el nucli de la Creueta.

La nova passera de l'Onyar, que compta amb el vist-i-plau de l'Agència Catalana de l'Aigua, tindrà un termini d'execució de dos mesos i un pressupost de 56.639,72 euros (IVA inclòs). A més a més, el nou gual serà hidrodinàmic transversalment, fet que impedeix que disposi de baranes per evitar que es generin turbulències, sobreelevació i que s'hi enganxin branques o restes de vegetació.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)