Notícies i comunicats

23/08/2017

Els ciberconflictes al món i la censura d'Internet a l'Iran a la segona edició de la Cyberweek

Un equip de hackers russos i americans, i la periodista dissident amb el règim iranià Mahsa Alimardani aterren a Girona els propers 6 i 7 de setembre a la l'Escola Politècnica Superior de la UdG a les xerrades dedicades a la ciberseguretat.

Fotografies de Sergey Gordeychik, Neil Wyler i
Mahsa Alimardani

El proper dia 6 de setembre, en el marc de la setmana tecnològica Cyberweek, un equip de hackers vinguts des de Moscou, encapçalat per Sergey Gordeychik de l’empresa Kaspersky Labs, i hackers americans de l’organització de la conferència sobre ciberseguretat número 1 del món Defcon, representats per Neil Wyler, arriben a Girona per mantenir un debat obert en el marc de les xerrades sobre ciberseguretat a la Cyberweek, en la qual exposaran els seus punts de vista i proposaran solucions a l'hora de compartir informació i reduir tensions tot explicant les seves tècniques. 

L’endemà, dia 7 de setembre a la tarda, la periodista dissident amb el règim de l’Iran Mahsa Alimardani serà la ponent d’una conferència en què exposarà l’aparell de censura a Internet a l’Iran. La xerrada tindrà lloc a l’edifici P-I de l’Escola Politècnica Superior de la UdG. Segons la jove periodista, actualment resident al Regne Unit en asil polític, un 27% dels llocs web d'Internet al país es troben bloquejats; xarxes socials com ara Facebook o Instagram es troben limitades, i qualsevol sospitós de participar en grups activistes per la llibertat d'expressió pot ser detingut d'immediat. 

Les jornades Cyberweek, que tindran lloc del 4 al 8 de setembre a Girona, se centren en apropar temes de tot tipus relacionats amb l'ús segur de la tecnologia, però també vol apropar el costat més humà i social de la tecnologia al públic gironí. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)