Notícies i comunicats

02/12/2016

La segona sessió de Tendències i Empresa ha tractat sobre la Internet de les coses i el seu impacte a la societat i a les empreses

El dia 15 es celebrarà la propera sessió sobre la Open Innovation.

La Internet de les coses (IoT) ha sigut el tema central de la segona xerrada del cicle de Noves tendències i empresa organitzat per Girona Emprèn, en el qual es vol apropar a les empreses gironines a les últimes tecnologies.

Esteve Farrés, responsable de l’àrea Hardware de l’empresa Ubikwa, ha explicat que és la IoT, com funciona i quines conseqüències comporta al nostre entorn proper. Tots els objectes tindran la seva pròpia adreça IP fixa i estaran connectats a una xarxa de manera què podrem accedir al seu sistema i rebre un informe de quin aparell són, què fan i per a què serveixen. Això permetrà tenir un major coneixement de l’entorn físic i un major control per a modificar-lo. Per a gestionar totes aquestes xarxes es necessitaran plataformes capaces de suportar totes aquestes dades.

Pel què fa a les implicacions sobre el món de l’empresa, Esteve Farrés ha introduït el concepte “Indústria 4.0” com una integració del món físic i el món cibernètic, on els treballadors podran interactuar d’una manera més directa i eficient amb les màquines de l’empresa. Farrés ha destacat que el volum de negoci de l’IoT seguirà una forta expansió i suposarà un gran percentatge de l’economia mundial.

La propera sessió del cicle tractarà sobre la Open Innovation, on Roger Font, director del Departament de Consultoria Tecnològica d’Eurecat parlarà sobre aquesta nova cultura d’innovació on la cooperació i la creativitat seran els punt clau per al desenvolupament.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)