Notícies i comunicats

16/12/2016

El cicle de Tendències i empresa celebra la seva tercera sessió parlant sobre Open Innovation

El dia 12 de gener es tancarà el cicle amb "Tecnologies per a la competitivitat".

En la tercera sessió de Tendències i empresa, Roger Font, director del departament de Consultoria Tecnològica d’Eurecat, ha exposat el canvi de paradigma que han d’assumir les empreses per arribar a la Open Innovation, per la qual les empreses combinen el coneixement intern amb l’extern quan realitzen processos d’I+D.

Les empreses han de fer un canvi de cultura d’innovació de manera que quan es plantegin realitzar una innovació, estiguin disposades a col·laborar amb el seu entorn per tal de guanyar en eficiència.

Per arribar a aquest canvi, és necessari el compromís de la direcció i la motivació i llibertat del personal d’innovació. Font ha destacat que la clau de l’èxit del procés d’innovació és l’estructura de l’equip i que aquest disposi d’un comitè d’innovació per no sobrecarregar la feina de la direcció. També ha detallat les fases que han de seguir les empreses a l’hora de realitzar un procés d’innovació i ha remarcat el paper de la reflexió estratègica dintre d’aquest procés.

La propera sessió es celebrarà el 12 de gener de 2017 i tancarà el cicle parlant de tecnologies per a la competitivitat de les empreses amb la ponència de Guillem Alsina, periodista d’YCOM.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)