Notícies i comunicats

10/01/2017

Comença la segona fase de les obres de la plaça del Pallol

Es preveu que les obres tinguin una durada màxima de tres mesos.

Aquesta setmana ha començat la segona fase de les obres d’urbanització de la plaça del Pallol. En aquesta fase, es portaran a terme actuacions a la zona que comprèn l’espai que hi ha entre l’antic carrer de la Mora i el Teatre Municipal. Es preveu que les obres tinguin una durada màxima de tres mesos i s’han adjudicat a Salvador Serra SA per 92.686 euros (IVA inclòs).

 

Aquesta actuació preveu, bàsicament, el perllongament dels paviments de la primera fase fins al carrer Nou del Teatre. Es farà servir paviment de pedra vella per a la zona més propera als habitatges i paviment de formigó rentat amb tires de pedra a l’espai més proper al lateral del Teatre Municipal. Entre aquestes dues franges, es plantarà una filera d’arbres.

 

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que “amb aquesta nova actuació assumim el compromís que vam adquirir quan vam iniciar la primera fase, amb l’objectiu de dignificar tot l’espai de la plaça del Pallol i adequar-la a la mobilitat dels veïns i les necessitats que s’hi generen”.

 

La plaça del Pallol és un espai públic exterior del Barri Vell de Girona, situat darrere dels edificis de l'Ajuntament i del Teatre Municipal i format per l'espai resultant de l'enderroc de l’illa d'habitatges número 255, previst en el Pla Especial del Barri Vell, entre els antics carrers de Mora i de Talarn, i pel pati posterior a l’antic Hostal del Centre, que actualment forma part de l’edifici de l'Ajuntament.

 

La primera fase d’actuacions a la plaça del Pallol, que era la principal, abastava tot l’espai entre el carrer de Sant Josep i l’edifici consistorial i es va acabar el novembre del 2015.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)