Notícies i comunicats

10/05/2016

Més de 400 nens i nenes de centres educatius de Girona són paradistes del Mercat del Lleó per un dia

Aquesta activitat és la cloenda del treball dels horts escolars d'aquest curs.

Font: Ajuntament de Girona

Més de 400 nens i nenes d’escoles i institucions de Girona han posat aquest matí la seva parada al Mercat del Lleó, mostrant els productes dels horts que han estat cultivant durant el curs. El mercat està organitzat per La Caseta - Serveis Educatius de l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de l’entitat Enginyeria Sense Fronteres. La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha visitat aquest matí les parades i ha assenyalat que el recurs educatiu dels horts escolars “fomenta valors com el treball en equip o l’esforç” i l’activitat d’avui és “el colofó perfecte” a la feina de mesos.

Hi han participat un total de 12 centres educatius de Girona, amb 17 grups classe de primària i secundària: l’escola Eiximenis, l’escola El Bosc de la Pabordia, l’escola Dalmau Carles, l’escola Joan Bruguera, l’escola Font de l’Abella, l’escola Mare de Déu del Mont, l’escola Maristes de Girona, l’escola Montjuïc, l’escola Pla de Girona, l’escola Sagrada Família, l’escola Vila-roja i l’institut Ermessenda de Girona.

Aquesta activitat és la cloenda del treball realitzat a l’hort de cada escola durant el curs escolar. Els nens i nenes i els joves escolars de Girona aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents verdures i hortalisses que s’hi poden plantar i saben quin és el moment més adequat per recollir-les i consumir-les. Una manera de tancar el cicle és vendre els seus productes, per això disposen d’una parada per exposar i vendre als veïns i veïnes de la ciutat els productes del seu hort, a més d’aprofitar la jornada per interactuar amb els altres centres i amb els paradistes habituals del Mercat.

Els nens i nenes han passat el matí fent diferents activitats: vendre els seus productes a la parada al costat dels pagesos del Mercat del Lleó, visitar el mercat cobert i fer les activitats preparades pels voluntaris i voluntàries d’Enginyeria Sense Fronteres que han tingut lloc a la plaça de Salvador Espriu.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)