Notícies i comunicats

13/01/2017

Finalitza el cicle de Tendències i empresa amb una última sessió sobre tecnologies per a la competitivitat de les empreses

La sessió ha estat dirigida per en Guillem Alsina, periodista d'YCOM.

En aquesta última xerrada del cicle, Guillem Alsina s’ha centrat en parlar de tecnologies que ha considerat d’interès per les empreses gironines: APPs, intel•ligència artificial, impressió 3D, robòtica, realitat virtual, realitat augmentada i drons. L’objectiu de la sessió ha estat proporcionar una visió del futur tecnològic, per tal que els empresaris i les empresàries puguin conèixer quines eines disposen per innovar i decidir quina s’ajusta més al seu negoci i aporta més valor.

Alsina ha definit cada tecnologia i ha mostrat alguns exemples reals d’aplicació d’aquestes, des d’astronautes entrenant per una missió a Mart a través de realitat virtual, fins a bots conversacionals que atenen consultes de clients de la nostra empresa mitjançant intel•ligència artificial.

Al final de la sessió, durant el torn de preguntes, s’ha generat un debat sobre les implicacions que generen aquestes tecnologies sobre la societat. Vist des d’un punt de vista ètic, la destrucció de llocs de treball que suposa l’aplicació de tecnologies més productives, la dificultat d’adaptació a la tecnologia i els usos a que es destinen algunes d’aquestes innovacions.

Amb aquesta xerrada finalitza el cicle de noves tendències i empresa el qual ha comptat amb quatre xerrades sobre noves tecnologies amb l’objectiu de fomentar la innovació a les empreses gironines.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)