Notícies i comunicats

19/01/2017

Girona es promociona a la Fira Internacional de Turisme

Del 18 al 22 de gener, Madrid acull una nova edició de FITUR, esdeveniment en el que la ciutat tindrà presència promocional i institucional.

Font: Ajuntament de Girona

Des d’avui i fins al proper diumenge, Madrid acull una nova edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), la fira de turisme més important que se celebra a l’Estat espanyol i una de les més consolidades en l’àmbit mundial. L’Ajuntament de Girona és present a FITUR dins l’estand del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i sota la marca de Turisme de Catalunya (Agència Catalana de Turisme), per promocionar els diferents recursos turístics de la destinació, així com per informar de tota l’oferta present a la ciutat pel que fa a cultura, gastronomia, turisme actiu, turisme de negocis i turisme de compres. 

Durant els dies de la Fira, es donaran a conèixer les novetats que ofereix turísticament la ciutat de Girona, com són les visites guiades relacionades amb la sèrie televisiva Joc de Trons, l’obertura del primer balneari urbà a la ciutat, els nous itineraris accessibles, la celebració de la Sea Otter Europe Costa Brava Girona el proper mes de juny a Girona i la propera edició de l’esdeveniment Girona 10. 

Amb relació al turisme de negocis, Girona serà present a l’assemblea anual de l’Associació de Palaus de Congressos d’Espanya (APCE), que se celebra aquests dies a Madrid coincidint amb FITUR. 

La tinenta d’alcaldia i regidora Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, assisteix també aquests dies a FITUR amb una agenda de treball que comprèn diversos actes i reunions. En aquest sentit, la seva presència servirà per participar a la reunió de la Red de Ciudades AVE i per signar el conveni anual amb Renfe, que estableix els termes de col·laboració per oferir descomptes en els desplaçaments en AVE a tots aquells congressistes que assisteixin a algun acte a Girona, provinents des de qualsevol punt de l’Estat. La trobada amb Renfe s’aprofitarà també per tractar nous projectes turístics comuns que s’estan treballant. Per altra banda, s’han concertat diferents reunions de treball amb empreses i persones del sector turístic que aquests dies es concentren en el marc de la fira. 

La regidoar apunta que “s’ha volgut aprofitar la presència a FITUR per establir contactes que permetin desenvolupar nous projectes a curt i mitjà termini, d’acord amb les línies estratègiques es que volen prioritzar des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, sobretot pel que fa al turisme responsable, al turisme sostenible i accessible, al turisme esportiu i a la creació de nous productes turístics”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)