Notícies i comunicats

12/03/2013

L'Ajuntament de Girona posa a disposició de la ciutadania un nou mapa amb la localització dels desfibril·ladors externs automàtics

Amb motiu del programa "Girona, territori cardioprotegit" s'han instal·lat ja, 16 dels 32 desfibril·ladors externs automàtics (DEA), previstos per a la ciutat de Girona, per tal que qualsevol ciutadà pugui fer-lo servir en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

Font: Martí Artalejo

El servei permet localitzar els 16 desfibril·ladors actius en aquest moment a la ciutat, amb informació de l'adreça i una fotografia.

Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, desenvolupa el programa "Girona, territori cardioprotegit", que consisteix a instal·lar fins a 650 desfibril·ladors automàtics d'ús públic arreu de la demarcació de Girona.

L'objectiu és posar aquests aparells ben a l'abast perquè es pugui intervenir ràpidament en casos de mort sobtada cardíaca.

A continuació us mostrem el díptic informatiu de com utilitzar un desfibril·lador amb les 4 passes que poden salvar una vida i l'enllaç al mapa amb les ubicacions dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA) actualment ja instal·lats i en funcionament.

Per a més informació us podeu dirigir al web de Dipsalut www.gironaterritoricardioprotegit.cat.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)