Notícies i comunicats

23/03/2018

S'aprova la llicència d'obres per reformar i ampliar el Centre Comercial Girocentre

Aquesta actuació urbanística s'inclou en la transformació de l'entrada sud de la ciutat pel carrer de Barcelona, iniciada amb les obres de la Clínica Girona.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Junta de Govern Local atorgar la llicència municipal d’obres per reformar i ampliar el Centre Comercial Girocentre, propietat de la societat El Corte Inglés. Aquesta actuació urbanística s’inclou en la transformació de l’entrada sud de la ciutat pel carrer de Barcelona, iniciada amb les obres de la Clínica Girona.

 

“Des del govern estem impulsant la reforma del carrer de Barcelona, promovent i facilitant la conversió d’espais destacats de la via. La de l’Hipercor és una operació urbanística on tots guanyem: el centre comercial, que pot modernitzar-se i agrupar la seva oferta, i sobretot la ciutat, que guanyarà un nou espai públic posant la plaça de Salvador Dalí a l’alçada del carrer, adaptant-la a les necessitats actuals i fent que el privat assumeixi tota la inversió”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

 

El projecte tècnic de les obres inclou tant la reforma dels 15.483 metres quadrats construïts com l’ampliació en 22.390,23 metres quadrats. L’edificació resultant de les obres serà de 72.990,19 metres quadrats construïts, dels quals 36.393,37 es destinaran a ús comercial, 35.549,29 a aparcament soterrat i 1.047,53 a instal·lacions.

 

Aquestes xifres es tradueixen principalment en un canvi en la imatge de la plaça de Salvador Dalí. L’estructura actual, composta per diferents grades, es transformarà en un espai a un únic nivell que es correspondrà amb la cota del carrer de Barcelona. La part de la plaça que limita amb el carrer d’Antoni Gaudí incorporarà el nou punt d’entrada principal a l’hipermercat, un cop estigui ampliat i reformat aprofitant el nou espai de la plaça. Les reformes incloses dins les obres preveuen també la reurbanització de la vorera oest del carrer de Barcelona en el tram entre el giratori del carrer de Martí Sureda i Deulovol i el carrer d’Antoni Gaudí. També es preveu reurbanitzar la cruïlla entre els carrers Martí Sureda i Barcelona, possibilitant el gir a l’esquerra que ara no és permès.

 

Pel que fa al centre comercial, l’edifici creixerà dues plantes i s’ampliarà amb 300 places d’aparcament noves. Precisament en relació amb l’aparcament, es preveu crear-hi una nova entrada pel carrer d’Antoni Gaudí i una sortida al carrer de Barcelona.

 

Aquesta aprovació és la part final de la tramitació administrativa prèvia a l’inici de les obres. D’acord amb la normativa urbanística vigent, el termini per començar les actuacions és d’un màxim de nou mesos i la durada de la llicència és de 36 mesos. El pressupost del projecte està fixat en 20.890.293 euros.

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)