Notícies i comunicats

20/04/2018

L'Ajuntament de Girona reformarà part de la comissaria de la Policia Municipal

Les obres consistiran principalment en l'adequació dels vestidors i de l'accessibilitat de l'edifici.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui inicialment per Junta de Govern Local el projecte de reforma de part de la comissaria de la Policia Municipal de la ciutat. Les actuacions consistiran principalment en l’adequació dels vestidors i de l’accessibilitat de l’edifici, ubicat al número 4 del carrer de Bernat Bacià.

Les obres es dividiran en cinc àmbits. En primer lloc, es farà una nova distribució dels vestidors i els serveis que comportarà que s’unifiquin els tres vestidors en un de sol i es reubiquin els banys i les dutxes. Amb aquesta intervenció es donarà resposta a la insuficiència de capacitat que tenen actualment els vestidors dels agents masculins.

En segon lloc, s’actuarà en els espais vinculats als vestidors, com ara la zona de l’armer, la nova sala d’objectes perduts i el bany de les garjoles, a més d’espais de magatzem diversos. Gràcies a la instal•lació d’un bany a les garjoles s’evitarà el desplaçament de les persones detingudes fins a la zona de serveis actual a la planta baixa.

En tercer lloc, s’instal·larà un elevador adaptat que comunicarà directament la planta baixa amb la planta primera i que significarà una millora significativa en l’accessibilitat i la mobilitat en l’edifici. Fins ara, l’accés a la primera planta –on hi ha les oficines d’atenció ciutadana- es feia de manera preferent a través de les escales centrals i, en el cas de persones amb mobilitat reduïda, es requeria que un treballador municipal o un agent acompanyés la persona fins a un ascensor que estava en una zona privada de l’edifici.

En quart i cinquè lloc, es farà un reforç estructural per a una possible ampliació de l’edifici i es proposarà una millora de la instal·lació de calefacció i ACS.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que “es tracta d’una obra molt reivindicada pels treballadors i treballadores de la Policia, i l’hem prioritzat perquè era urgent millorar les condicions laborals a la comissaria i les condicions d’atenció a la ciutadania. Per exemple, no ens podíem permetre que passés més temps sense que fos un edifici accessible. Per això amb aquest projecte fem un pas endavant en modernitzar en tots els aspectes d’un dels principals equipaments de la ciutat”.

La superfície total de l’àmbit de reforma és de 233,64 metres quadrats, dividida en 226,26 metres quadrats a la planta baixa i 7.38 metres quadrats a la planta primera.

El pressupost total del projecte és de 351.864,04 euros (IVA inclòs) i, un cop estigui aprovat definitivament i s’hagi licitat, es preveu un termini d’execució de tres mesos i mig. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)