Notícies i comunicats

01/10/2015

L'Ajuntament de Girona rep els joves participants a la 5a edició dels Jocs del Tricolore

Els esportistes gironins van aconseguir un total de 22 medalles en les diferents competicions.

Font: Ajuntament de Girona

La representació gironina a la cinquena edició dels Jocs del Tricolore ha aconseguit 22 medalles en les diferents competicions en què participava. En total, una seixantena de joves esportistes gironins van participar del 26 al 31 d’agost a la competició que té lloc a la ciutat italiana de Reggio Emilia, agermanada amb Girona des del 1982. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va rebre ahir al Saló de Plens els participants gironins a la competició. Puigdemont els va felicitar per l’èxit aconseguit i per haver fet “d’ambaixadors de Girona al món”, gràcies a un esdeveniment “que ha permès un intercanvi enriquidor d’experiències entre joves gironins amb joves d’arreu del món a través dels valors de l’esport”.

Des de fa tres edicions, joves esportistes de la ciutat, d’entre 12 i 18 anys, participen a aquesta competició internacional, que va néixer el 1997 per commemorar el 200è aniversari de la creació de la primera bandera tricolor italiana. Els gironins, provinents de les entitats GEiEG, Associació Girona Judo, La Salle i AVAP, han participat aquest any en les competicions de voleibol, judo, atletisme i handbol.

Cada quatre anys, Reggio Emilia és la capital dels Jocs del Tricolore, una de les més rellevants per als atletes joves en l'àmbit internacional, a la qual hi participen representants de països d’arreu del món, com Croàcia, Palestina, els Estats Units, Moçambic, el Paraguai o la Xina. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)