Notícies i comunicats

06/10/2015

Nou web de l'Ajuntament de Girona per coordinar el suport a l'acollida de refugiats

El consistori ha aprovat també una aportació de 10.000 euros en concepte d'ajuda humanitària d'emergència, tal com es va acordar en la reunió amb les capitals de comarca gironines.

Arran de la reunió de les capitals de comarca gironines que va tenir lloc a principis de mes per tractar el tema de la crisi de refugiats, l’Ajuntament de Girona ha activat diferents serveis municipals per donar una resposta adequada i garantir les necessitats de les persones refugiades que arribaran a la nostra ciutat, pel que fa a aspectes diversos com l’habitatge, l’alimentació, l’escolarització o la inserció social i laboral. També es tenen en compte les situacions d’emergència humanitària que viuen les persones que estan desplaçant-se a banda i banda de la Mediterrània.

Paral·lelament s’està treballant també per donar resposta a les mostres de solidaritat rebudes, tant a través de la recollida de dades i oferiments com donant informació de la situació. En aquest sentit, s’ha creat una web amb tota la informació sobre aquest tema en la qual es poden trobar des de dades de com s’està treballant des de l’Ajuntament de Girona per tractar la situació d’emergència actual fins a què és el dret d’asil o com pot ajudar la ciutadania des de l’àmbit personal.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació, Eduard Berloso, la voluntat de l’Ajuntament és “establir una postura comuna per gestionar una acollida de qualitat dels refugiats als municipis gironins” i és per això que s’està treballant de manera coordinada amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Direcció General per a la Immigració, les capitals de comarca de la demarcació de Girona i les entitats i ONG del sector. Precisament aquestes últimes s’han organitzat per dur a terme activitats de sensibilització dirigides a la ciutadania a partir d’una comissió de sensibilització oberta a tothom.

Cal afegir també que l’Ajuntament de Girona farà una aportació de 10.000 euros en concepte d’ajuda humanitària d’emergència, tal com es va acordar en la reunió de les capitals de comarca gironines i que es va aprovar en la darrera sessió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. Aquest ajut està dirigit a garantir la higiene, l’alimentació, la salut i la seguretat de les persones que es troben en ruta, fugint dels conflictes armats dels seus països. Aquest treball el duen a terme ONG i agències internacionals que treballen en països com Turquia, el Líban, Jordània, Grècia, Macedònia, Sèrbia i Hongria.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)