Notícies i comunicats

08/10/2015

El periodista gironí Jordi Bosch serà el pregoner de les Fires de Sant Narcís 2015

Es tracta del president del grup Endemol Shine Iberia i col·laborador setmanal de la tertúlia del programa "El món a RAC1" i del "Diari de Girona".

El periodista gironí Jordi Bosch i Molinet (Girona, 1959) serà el pregoner de les Fires de Sant Narcís 2015. Bosch serà, per tant, l’encarregat de donar el tret de sortida a les festes d’aquest any el proper divendres 23 d’octubre a les 20 h. Tal com ha destacat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, Jordi Bosch és “un gironí que des de totes les responsabilitats que ha ocupat ha treballat sempre per Girona i exerceix sempre de gironí. Tant en la seva presència als mitjans de comunicació com al capdavant d’una multinacional de la comunicació i l’entreteniment, Jordi Bosch sempre ha compatibilitzat les seves responsabilitats amb la defensa dels interessos de Girona”.

Jordi Bosch és actualment president del grup de producció televisiva Endemol Shine Iberia i manté activa la seva faceta periodística participant setmanalment a la tertúlia del programa radiofònic “El món a RAC1” i escrivint la secció “El Boulevard” a la contraportada dels diumenges al Diari de Girona.

A partir dels 16 anys, Jordi Bosch ja va començar a col·laborar en diferents mitjans informatius com l’Agència EFE, Gerona Deportiva, Ràdio Girona, Sport o Los Sitios, entre altres. Posteriorment va marxar a Madrid, on va ser corresponsal del diari Avui. Després va tornar a Girona com a director del Diari de Girona.

L'any 1991 va ser escollit conseller de Radiotelevisió Espanyola pel Congrés dels Diputats a proposta del grup parlamentari català. A partir de l'any 1994 va ser secretari general de Televisió Espanyola (TVE), càrrec que va ocupar amb set directors generals diferents durant dotze anys.

Es va incorporar al grup de producció de televisió Endemol com adjunt a la presidència l'any 2005. El 2007 esdevé conseller-delegat i al gener del 2011, president del grup. A principis del 2015 s'agrupen els negocis televisius d'Endemol i la companyia Shine a Espanya i Portugal i passa a ser president del grup Endemol Shine Iberia. Endemol és un grup líder en l’àmbit estatal i internacional de producció televisiva. Dues de les principals companyies que en formen part són catalanes: Gestmusic i Diagonal, de les quals han sortit produccions tan conegudes com Operación Triunfo; Tu cara me suena; Ventdelplà; Amar en tiempos revueltos; Tu sí que vales; Isabel, o Kubala, Moreno i Manchón, i fins a prop de cent cinquanta programes estrenats. Altres companyies del grup són Zeppelintv (Gran Hermano) o Shine (Masterchef).
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)