Notícies i comunicats

07/09/2015

Programa de Fires de Sant Narcís amb més de 200 activitats entre el 23 d'octubre i l'1 de novembre

Un nou escenari musical i la primera edició d'una cursa de rutlles són les principals novetats de l'edició d'aquest 2015

Font: Ajuntament de Girona

Les Fires de Sant Narcís de Girona acolliran aquest any més de 200 activitats que formen part d’una programació pensada per a tots els públics i en la qual destaquen actes populars, esdeveniments culturals, propostes infantils i familiars i activitats esportives. Les principals novetats de l’edició d’aquest 2015, que tindrà lloc del divendres 23 d’octubre al diumenge 1 de novembre, són la incorporació d’un nou escenari musical a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, que ja es va donar a conèixer durant la presentació de la programació musical el passat 15 de setembre, i la primera edició d’una cursa de rutlles al carrer de la Rutlla, que comptarà també amb un taller per a l’elaboració de rutlles artesanes.

Durant la presentació de la programació d’aquest any, que s’ha fet aquest matí, la tinenta d’alcalde i regidora adjunta a l’Alcaldia, Marta Madrenas, ha volgut destacar la “consolidació d’un nou model de Fires, que es va impulsar des de l’actual govern ja en el mandat passat, a la recerca constant de més participació i més obertura a tot tipus de públics i a tots els barris de la ciutat”. Madrenas també ha ressaltat la descentralització de les Fires, amb la incorporació de cada cop més activitats als barris, com la castanyada de la plaça de Santa Eugènia, l’actuació del guardonat Professor Karoli amb l’Home roda a la frontissa de Santa Eugènia o la penjada de mosques de Sant Narcís. La regidora ha posat èmfasi, a més, en l’ampliació de l’oferta d’activitats de dia a l’esplanada de la Copa, feta amb la col·laboració de la Comissió de la Copa.

Les festes de Sant Narcís seran també un aparador per a la creació artística gironina. Dos espectacles de circ i dues exposicions guanyadores de les beques Kreas els anys 2014 i 2015 s’estrenaran per aquestes dates. En concret, es tracta de l’espectacle de carrer Open Door, de Pere Hosta, que es farà el dia 29 d’octubre a la Rambla (12 i 17 h); l’obra Extemporani, de la Calamiclown, que tindrà lloc tres dies diferents a l’Ateneu de Santa Eugènia, el Centre Cívic Ter i el local de l’Associació de Veïns de Montjuïc, i les exposicions “Geometries àlgides”, que es podrà veure al Museu d’Història de Girona del 23 d’octubre a l’1 de novembre, i “Marevo”, d’Evdokim Perevalsky, que es podrà veure del 22 d’octubre a l’11 de desembre al Centre Cultural La Mercè.

Enguany es consolidaran també activitats iniciades els anys anteriors, com la gimcana de Sant Narcís, el campionat de botifarra, la pujada nocturna a Sant Miquel, la matinal esportiva o el sopar popular del 28 d’octubre, que manté la vessant solidària iniciada els anys anteriors i destinarà una aportació econòmica a ajudar els refugiats de Síria. El dia de Sant Narcís es portarà a terme un nou espectacle de gran format al carrer, el recorregut del qual es podrà consultar al web de Fires. L’espectacle, anomenat Kremah, anirà a càrrec de la companyia Sarruga.

Seguint amb l’aspecte solidari, el 27 d’octubre tindrà lloc la jornada de Fires a 1 euro, durant la qual es podrà accedir a les atraccions del parc de la Devesa a només un euro el tiquet a partir de les 17 h i es podrà gaudir de la sessió de les 18 h del Circ Raluy també a aquest preu mòdic. El Girona FC s’ha sumat enguany a la iniciativa i oferirà entrades a 1 euro per al partit del 24 d’octubre contra el Saragossa a nens i joves d’entre 8 i 16 anys a la zona de gol.

Una altra activitat que està plenament consolidada és la Jornada de Portes Obertes a l’Ajuntament, que se celebra el 29 d’octubre i que enguany arriba a la cinquena edició. Aquest 2015 comptarà amb visites teatralitzades cada 15 minuts tot el matí i s’hi podrà veure l’exposició “Un ventall de relacions”, on es podran contemplar objectes, detalls i regals institucionals que al llarg del temps l’Ajuntament de Girona ha rebut.

Tota la informació sobre la programació de Fires es podrà trobar al web www.girona.cat/firesdesantnarcis, on apareixeran totes les activitats de Fires detallades, amb textos descriptius i informació sobre els organitzadors, així com el document per descarregar-se el programa. Per últim, cal remarcar que, a través de les xarxes socials, s'informarà en tot moment del que està passant a la ciutat de Girona per Fires. 

 

  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)