Notícies i comunicats

13/10/2015

Girona acollirà dijous una nova edició de la Marató de Sang

La campanya de donació de sang tindrà lloc a la Casa de Cultura de les 10 a les 14.30 h i de les 15.30 a les 21 h.

Font: Ajuntament de Girona

Girona acollirà aquest dijous, dia 15 d’octubre, una nova edició de la Marató de Donació de Sang. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, tindrà lloc de les 10 a les 14.30 h i de les 15.30 h a les 21 h a la Casa de Cultura. Sota l’eslògan “Donar sang et fa gran, comparteix la teva sang!”, s’espera batre el rècord de donants i superar les 600 donacions. En la passada edició, a Girona hi van participar 487 persones.

La regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha fet una crida a la participació dels gironins a la Marató i ha assenyalat que confia “que quan s’acabi la jornada, puguem dir que hem aconseguit el repte i haguem arribat com a mínim a les 600 donacions”. En la mateixa línia, la diputada de la Diputació de Girona M. Àngels Planas ha volgut “animar tothom a participar” a la Marató i ha remarcat les activitats paral·leles que es portaran a terme dijous a la mateixa Casa de Cultura per dinamitzar la jornada, organitzades per diverses entitats, institucions, empreses i particulars.

Totes aquelles persones que vulguin participar a la Marató de Sang, si ho desitgen, podran reservar hora a través del web del Banc de Sang (www.donarsang.gencat.cat). Aquest any es comptarà de nou amb dinamització de la jornada a través de les xarxes socials i, en concret, amb un concurs d’Instagram amb l’etiqueta #maratosangirona2015. El president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars, ha subratllat la rellevància i el valor de les donacions i el director del Banc de Sang i Teixits de Girona, el doctor Joan Profitós, ha manifestat que és important fer la campanya ara per “fer rebost de cara al Nadal”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)