Notícies i comunicats

20/10/2015

L'Ajuntament de Girona fa un acte de reconeixement a l'atleta Jan Frodeno

L'alemany, resident a la ciutat, va guanyar el Campionat del Món d'Ironman disputat a Kona (Hawaii) el passat 10 d'octubre.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha presidit aquesta tarda l’acte de reconeixement a l’atleta Jan Frodeno. L’alemany, de 33 anys i resident des de fa temps a la ciutat, va guanyar el passat 10 d’octubre el Campionat del Món d’Ironman disputat a Kona (Hawaii) i ha estat proclamat el millor triatleta de la història ja que és el primer que ha aconseguit guanyar les tres curses anuals més importants: l’Europeu Ironman de Frankfurt, el Mundial Mig Ironman d’Àustria i el campionat de Kona. Frodeno va aconseguir també la medalla d’or als Jocs d’Olímpics de Pequín del 2008.

“Quan en Jan Frodeno va esclatar de joia després de la prova tots els gironins ens vam emocionar. I això és perquè s’ha generat aquella fibra que fa que no importa d’on vinguem, a què ens dediquem o quina llengua parlem; el que importa és la voluntat de fer comunitat, de participar a la vida social de Girona. La gent s’ha sentit orgullosa de l’èxit d’un dels nostres” ha afirmat l’alcalde Carles Puigdemont. Frodeno, per la seva banda, ha manifestat el seu agraïment per l’acte de reconeixement i ha remarcat que Girona “és una ciutat amb infinites possibilitats” i que està content de poder “gaudir també de la part no esportiva de la ciutat”.

L’acte, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament, ha comptat amb la participació de la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, que ha agraït a Frodeno el fet de “ser un ambaixador de la ciutat” arreu del món. Com a mostra de reconeixement institucional, l’atleta ha rebut la reproducció de la lletra “b” de Torres Monsó. El mes de juliol passat ja havia rebut la lletra “a” amb motiu de la seva victòria al campionat europeu de Frankfurt.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)