Notícies i comunicats

28/10/2015

La 54a Fira de Mostres de Girona obre les portes avui sota el lema "Compartint negoci, fent xarxa"

La incorporació d'un espai per a les franquícies, l'aposta per la sostenibilitat en la construcció i l'estrena del #FiraHub, novetats del saló que tindrà lloc fins diumenge.

La Fira de Mostres de Girona, el saló de referència de la promoció econòmica a les comarques gironines, obre avui a les 10 del matí les portes de la 54a edició, que se celebra al Palau de Fires fins el diumenge 1 de novembre. La incorporació d’un espai per a les franquícies, l’aposta per la sostenibilitat en la construcció i l’estrena del #FiraHub són les principals novetats del certamen, que aquest any que té com a lema ‘Compartint negoci, fent xarxa’. La inauguració oficial tindrà lloc a les 12 del migdia, a la sala d’actes, amb l’assistència de Carles Puigdemont, alcalde de Girona; Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona; Pere Vila, president de la Diputació de Girona, i Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona.

La Fira de Mostres, que incrementa un 22% la superfície coberta d’exposició, és el màxim exponent de l’activitat econòmica a Girona, una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats de mercat. El saló aposta per mantenir-se com a referent i puntal de la promoció econòmica del territori, un punt de trobada idoni del teixit empresarial i comercial tant en l’àmbit gironí com català. La fira és un espai de promoció del comerç, un desplegament de noves tecnologies i una aportació de recursos per a la modernització i la millora dels diferents sectors econòmics.

La mostra ofereix a les empreses, compradors i visitants un espai adequat per interactuar i portar a terme les seves transaccions comercials, conjuntament amb tot un seguit d’activitats complementàries com ara presentacions de serveis i productes, jornades, exhibicions, xerrades i concursos. Els expositors i visitants disposen de més de 45.000 m2 on tots els participants troben el confort necessari i unes condicions òptimes. Alimentació, decoració i construcció, industrial, motor, serveis, oci i turisme, tecnologia i mascotes són els sectors representats aquest any a la Fira de Mostres, que comptarà amb un total de 383 expositors.

Activitats per a tothom

El públic assistent a la Fira de Mostres podrà gaudir d’una àmplia agenda d’activitats durant els cinc dies d’obertura. Entre les novetats d’aquesta edició destaca l’estrena del #FiraHub, un nou espai polivalent que vol fomentar la creativitat dels més petits i també el talent d’artistes emergents, amb l’objectiu de promoure tendències combinades amb gastronomia, art i música. Situat al nivell 2 del Palau de Fires, en un espai de 300 m2, presenta un format obert per promoure actes i combinar-los amb un esperit innovador i distés.

S’adreça a un públic més jove mitjançant experiències obertes que tindran lloc en dues sessions diàries d’un màxim de 90 minuts de durada. Cada dia a 2/4 d’1 del migdia es portaran a terme diferents tallers de pintura, de l’anxova, de sushi, de manualitats i un sobre el programa de TV3 ‘Ja t’ho faràs’, amb Rafel Vives, un espai pràctic i d’anar per feina sobre reciclatge, recuperació i treballs manuals. A 2/4 de 7 de la tarda serà el torn d’artistes emergents com ara Lydia Torrejon, Double Chick, Joan Masdéu, Pol Cruells i Póker. I els dies festius, el dijous 29 d’octubre i el diumenge 1 de novembre, tindrà lloc l’actuació del Màgic Andreu, a les 11 del matí.

Una altra novetat és la incorporació de les franquícies dins del cinquè Saló de l’Emprenedoria, que organitza l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG) i que tindrà lloc al nivell 1 del Palau de Fires. S’oferirà un punt de trobada als assistents per assessorar tant als emprenedors que vulguin crear una franquícia com a les empreses que pensin que el seu model pot ser franquiciat. Hi haurà representades empreses com Escura Consulting, Bissú, Elefante Azul, Republic of Kids, Don Piso, Muy Mucho i Central Perks, entre moltes d’altres. El saló també comptarà amb altres sectors representats com ara el de prevenció de riscos, la moda, l’energia, la consultoria, les energies renovables, la seguretat, el comerç electrònic, la formació i el màrqueting, per citar-ne alguns.

L’AEEG instal·larà un punt d’informació dins del Saló de l’Emprenedoria i de la Franquícia 2015 i comptarà amb una sala de conferències on es portaran a terme diferents xerrades. Entre les activitats programades destaca el Business Lunch, el dinar mensual de l’associació que en aquesta ocasió es farà coincidint amb la Fira de Mostres i que comptarà amb la presència de més d’una trentena d’empreses.

Dins la Fira de Mostres també es podrà visitar la sisena edició de Ginteriors (Girona Interiorisme), un espai que organitza la delegació gironina del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya on estaran representats els professionals de l’interiorisme així com les empreses col·laboradores del col·lectiu. Aquest any Ginteriors se centra en la combinació entre la sostenibilitat i la tecnologia.

Els visitants que passegin per la Fira de Girona podran comprovar com la modernitat, l’adaptació a les noves tecnologies, no està renyit amb la utilització de materials sostenibles per a la construcció. Així, avui en dia és possible gaudir d’un habitatge sostenible que tingui espais ecoeficients, que sigui respectuós amb el medi ambient, que utilitzi energies renovables i materials artesanals elaborats amb fustes, marbres o pedres, i que al mateix temps aquest habitatge disposi de tecnologia punta per estar a l’última.

El programa de Ginteriors inclou l’exposició de projectes, per part de col·legiats, de l’abans i el després de la reforma d’una estança d’un habitatge, així com un espai on interioristes oferiran el seu assessorament a tots aquells que tinguin dubtes. A la Fira de Mostres també hi haurà la possibilitat de fer la primera trobada entre l’empresari i el col·legiat i, com és habitual, es procedirà a l’entrega de premis i reconeixements a empreses i estands, dijous 29 a 2/4 de 7 de la tarda.

Més superfície coberta d'exposició

La 54a Fira de Mostres destina espais a diferents sectors que ocupen tant l’interior del Palau de Fires com el recinte exterior, amb la novetat de l’increment del 22% en la superfície coberta d’exposició. Al primer nivell de l’edifici, compartint espai amb el Saló de l’Emprenedoria i de les Franquícies, podem trobar les empreses de serveis, amb asseguradores, entitats financeres, associacions, institucions i col·legis professionals, tecnologia i sistemes, salut i mitjans de comunicació. En aquest espai també hi ha el sector d’oci i turisme, amb agències de viatges, hotels, albergs, càmpings i tot tipus de turisme com el rural, l’actiu, el familiar i l’esportiu.

El sector de l’alimentació es troba al nivell 2 del Palau, amb la presència d’empreses del sector que mostraran els seus productes de begudes, conserves, producte fresc, productes semielaborats i tot allò relacionat amb la 4a i 5a gamma.

A l’espai exterior de la Fira es poden visitar diferents sectors com el de decoració i construcció, amb mobiliari i complements, cuines i banys, portes, persianes i tancaments, piscines i complements, cobertes, jardineria, instal·lacions, climatització, canalitzacions, il·luminació, tèxtil, reformes, pintures, paviments i sector immobiliari; l’industrial i el motor, amb domòtica, elevadors, maquinària d’obra pública i construcció, remolcs i automoció; la tecnologia, amb aplicacions mòbils, disseny, 3D, desenvolupament i comerç electrònic, i les mascotes, amb alimentació, serveis, associacions, entitats i botigues especialitzades.

Entre les activitats paral·leles de la Fira de Mostres destaca la jornada agrària que tindrà lloc el divendres 30 d’octubre, sota el títol ‘Les noves tecnologies al servei de la productivitat agrícola’; la celebració del tradicional Dia de l’Agent Comercial, que tindrà lloc el dissabte 31 a les 11 del matí i que organitza el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona i Província; tallers educatius per a nens i xerrades a l’estand del Col·legi de Veterinaris; tallers infantils a l’estand de Bauhaus, i una exposició sobre l’obra pictòrica de Xavier Cugat, organitzada per Joan Planas, coincidint amb el 25è aniversari de la mort del músic i artista gironí. Es podrà visitar al nivell 1 del Palau de Fires.

La Fira de Mostres, que obrirà cada dia fins diumenge de les 10 del matí a les 8 del vespre, posa demà a la venda una entrada al preu especial de 2€. A partir de dijous el preu serà de 4,5€, tot i que els menors de 7 anys tindran entrada gratuïta, i els nens i nenes de 8 a 12 anys i els jubilats només hauran de pagar 2,5€.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)