Notícies i comunicats

26/10/2015

Girona viu una Diada Castellera de Sant Narcís històrica

Els Minyons de Terrassa es converteixen en l'única colla que aconsegueix descarregar tres 3 de 10 amb folre i manilles en una sola temporada.

Font: Ajuntament de Girona

La plaça del Vi va tornar a ser l’escenari de la Diada Castellera de Sant Narcís, a on els Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa han fet vibrar, un any més, a tota la gent aplegada. A la jornada del diumenge 25 d'octubre, els Minyons de Terrassa van aconseguir descarregar de nou (l’any passat ja van fer-ho en aquesta mateixa cita) un 3 de 10 amb folre i manilles que els converteix en l’única colla que aconsegueix descarregar-ne 3 en una sola temporada i 4 de manera consecutiva. En aquest sentit i per tal de recordar la fita aconseguida l’any passat pels de Terrassa, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el cap de colla dels Minyons, Guillem Comas, van descobrir una placa commemorativa a la plaça del Vi. D’altra banda, els Capgrossos de Mataró van descarregar el seu primer 3 de 9 amb folre de la temporada i els Marrecs de Salt, en una històrica actuació, van descarregar per segon cop el 5 de 8.

A la Diada del diumenge els Marrecs de Salt, que donaven el tret de sortida als actes de celebració del seu 20è aniversari, van aconseguir descarregar un 5 de 8, un 2 de 8 amb folre i un 3 de 8. Els Capgrossos de Mataró també van descarregar amb èxit un 2 de 8 amb folre, un 4 de 9 amb folre i el primer 3 de 9 amb folre de la temporada. Finalment, els Minyons de Terrassa van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles, repetint l’efemèride de l’any passat, van fer un intent desmuntat del 2 de 8 sense folre (el qual feien per primer cop) i van descarregar el 5 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles. La Diada va finalitzar amb l’habitual ronda de pilars de les tres colles i el tradicional pilar de 4 dels Marrecs pujant al balcó de l'Ajuntament, presidit per l'alcalde. 

Diada Castellera Fires de Sant Narcís 2015

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)