Notícies i comunicats

26/10/2015

L'Ajuntament de Girona és el consistori amb el web més segur de l'Estat espanyol

Les empreses Securízame, Sophos i Abanlex han elaborat un informe analitzant les mesures de seguretat implementades en els llocs web de 77 ciutats de l'Estat.

El web de l’Ajuntament de Girona és el més segur de l’Estat espanyol. Així es desprèn d’un estudi elaborat per tres empreses especialitzades en sistemes de protecció de la informació sobre les mesures de seguretat implementades als webs de les ciutats principals de l’Estat espanyol.

Els objectius de l’informe són presentar l’estat actual –amb dades extretes el mes de juliol del 2015- de diversos ajuntaments respecte les mesures de seguretat implementades en la configuració del xifrat SSL en els servidors en els quals la ciutadania pot introduir les seves dades personals. De les webs dels 77 ajuntaments estudiats, només una, la de l’Ajuntament de Girona, ha obtingut la qualificació A, la més alta de l’estudi.

El xifrat SSL (Secure Sockets Layer) és un dels dos protocols més utilitzats (juntament amb el TLS – Transport Layer Security-) per dotar d’una capa de xifratge les comunicacions electròniques que utilitzen l’estàndar HTTP, el més utilitzat en els tràmits d’intercanvi, enviament o consulta a través de mitjans electrònics i Internet.

L’estudi ha estat elaborat per les empreses Securízame, especialitzada en sistemes de seguretat i comunicacions; i Sophos, especialitzada en solucions per a la protecció completa d’estacions de treball, en el marc d’un informe sobre la necessitat legal de xifrar informació i dades personals fet pel despatx d’advocats madrileny Abanlex, especialitzat en la protecció de la informació, la privacitat i la innovació jurídica.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)