Notícies i comunicats

02/11/2015

Acte cívic en record dels difunts

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va presidir la tradicional ofrena floral al cementiri vell de la ciutat.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va presidir ahir al migdia el tradicional acte institucional en record dels difunts de la ciutat, que es fa cada any coincidint amb la diada de Tots Sants. L’acte, que va tenir lloc al cementiri vell de Girona, també va comptar amb l’assistència dels portaveus dels grups municipals, Carles Ribas (CiU), M. Mercè Roca (ERC-MES-AM), Sílvia Paneque (PSC-CP), Juan Maria Castel (C’s) i Concepció Veray (PP) i de diversos regidors i regidores del consistori i ciutadans a títol individual.

“El cementiri de Girona és un espai de memòria, de record, de generositat i d’agraïment”, va afirmar l’alcalde, que va afegir que el d’avui “és un dia per recordar tots els que ens han precedit, les víctimes innocents de conflictes injustos i recordar també els que avui encara ho són”.

Després de l’ofrena floral amb l’escut de la ciutat com a gest de reconeixement als difunts, es va fer un minut de silenci i, tot seguit, les autoritats van visitar el mur on hi ha els noms de víctimes de la repressió i persones que van ser afusellades durant el franquisme.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)