Suport a l'acollida dels refugiats

Imatge il·lustrativa

Antecedents i context

En l’actualitat, més de 60 milions de persones viuen lluny del seu lloc d’origen a causa de persecucions, violència i vulneració dels drets humans. És el major èxode de persones refugiades des de la Segona Guerra Mundial.  Llegir més...

Què és un refugiat?

Què és el dret d'asil?

Com s'està treballant?

Les diferents institucions, administracions i entitats de Catalunya estan treballant de manera coordinada per donar una resposta adequada a aquesta situació a partir de cinc eixos de treball:

1) Treball en ruta

2) Suport municipis en ruta

3) Sensibilització

4) Planificació de l'acollida

5) Recepció

Què fem des de l'Ajuntament?

L'Ajuntament de Girona està treballant per organitzar tant el suport en ruta com l'acollida de les persones refugiades que arribin a la nostra ciutat. Llegir més...

Què puc fer-hi jo?

Suport econòmic a les persones que es troben en ruta. Llegir més...

Puc dedicar-hi temps, disposo d'un habitatge buit, parlo àrab, puc acompanyar a les persones que vinguin a fer gestions ..., a on em puc dirigir? Posa't en contacte amb l'Ajuntament a través de:
voluntariatsocial@ajgirona.cat

Webs d'interès

La situació dels refugiats no és nova, des de fa anys hi ha una sèrie d'entitats que treballen i donen suport a les persones refugiades. Tot seguit pots trobar una llista de les entitats que estan treballant a nivell internacional, català i a la ciutat de Girona:

Asil.cat

Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

Creu Roja 

ACCEM

Coordinadora d'ONG Solidàries

Càritas Girona

Oficina de Cooperació de la Universitat de Girona

Món Local Refugiats

Servei de Solidaritat i Cooperació
Veure en el plànol:

Notícies

L'Ajuntament de Girona participa a la quarta reunió de ciutats refugi de l'Estat espanyol
08/11/2018  |  La jornada ha tingut lloc al Congrés dels Diputats, on 13 ciutats han demanat a l'Estat que es concretin recursos urgents per als municipis en matèria d'acollida.
Girona s'ofereix per acollir persones refugiades del vaixell Aquarius
14/06/2018  |  L'alcaldessa Marta Madrenas ha fet arribar la proposta de la ciutat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.
Girona participa a la jornada "Ciudades Refugio: Realidades municipales de la acogida de refugiados"
12/06/2017  |  La trobada de municipis d'arreu del territori espanyol es va celebrar divendres a Barcelona amb l'objectiu d'exigir al govern de l'Estat que compleixi el compromís d'acollir refugiats.

Món local regufiats