Serveis Socials,
Habitatge i Cooperació

Comissió Ciutat i Igualtat

Política municipal de gènere

Logotip Ciutat i IgualtatEls diferents equips de govern democràtics de l'Ajuntament de Girona han optat per tractar transversalment la igualtat entre homes i dones, sense estructurar una regidoria específica; alhora que per atendre les víctimes de la violència masclista.

D’una manera explicita, la política de gènere arranca el 1998 amb l’encàrrec d’una investigació social sobre la percepció de (des)igualtat de les dones de la ciutat. Sobre aquesta base es va organitzar un procés participatiu de dones i homes per debatre i proposar mesures per a una plena igualtat a la ciutat; la qual cosa es va fer mercès el projecte europeu City and Equality que va liderar Girona (1999-2000).

La Comissió

D’aquesta experiència en sorgí -1999- la Comissió Ciutat i Igualtat com a òrgan municipal de participació per a totes les entitats actives per a la igualtat de gènere a Girona, que han manifestat la voluntat de participar-hi.

El seu objectiu general és la coordinació i cooperació entre tots els agents en la política de gènere a nivell de ciutat. La qual cosa es concreta en coordinar les accions unitàries de ciutat d’interessos comuns de les dones (fins avui commemoracions del 8 de març i del 25 de novembre), la participació en els plans de gènere de l’Ajuntament, i la deliberació entorn les polítiques locals de gènere. 

Comissió Ciutat i Igualtat
 • Àrea de què depèn:

  Serveis a les Persones

 • Adreça:

  Plaça del Vi, 1
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 419 404

 • A/e:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 9 a 15 h
  Tardes amb cita prèvia

Veure en el plànol:

SIAD. Violència de gènere 

Girona balla contra la violència de gènere 2015

Dissabte 7 de març a les 11 del matí: Estrena versió en català de "Break the chain": Trenquem el nus
Assajos oberts al Centre Cívic Pont Major: els dijous (de 19.30 a 20.15h) fins al 5 de març. Organitza: Col·lectiu de Dones La Cata
Assajos oberts al Centre Cívic Ter: Dijous 19 de febrer (de 15:30 a 16:30h), divendres 20 de febrer (de 10 a 11h i de 18 a 20h) i dissabte 21 de febrer (de 10 a 12h). Organitza: Grups de Dones de l'Esquerra del Ter
Assajos oberts al Centre Cívic Onyar.

Clam unànime en contra de la violència envers les dones

El Saló de Descans del Teatre Municipal va acollir, dilluns 25 de novembre de 2013, l'acte institucional unitari per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Activitats realitzades en motiu
del 8 de març

Dia Internacional de les Dones 2012.